woensdag 2 juni 2010

Vertrek Medangangers II


Naast de geweldige aanbieding (ca 32% lagere tarieven) en het 30 jarig bestaan in Nederland heeft Malaysia Airlines nog zoveel meer te bieden dan bijv onze eigen nationale luchtvaartmaatschappij.
Wat dacht je van de meeste beenruimte van 86 cm(tegen 71 bij Air Asia en 79 cm bij de KLM) of een personal TV (in de rugleuning van de passagier voor u) met keuze uit 10-tallen (aller nieuwste) films en nog grotere keus in muziek-CD-s + clips. Bij de KLM moeten ze het nog stellen met enkele beeldschermen voor de gehele ruimte waar je klassikaal 2 of 3 films kunt bekijken en centrale radiostations/banden kunt beluisteren.
Maar nog belangrijker is de service van drank en spijs. Bij de KLM was het 4 jaargeleden aller belabberds. Kijk naar het volgend filmpje wat bij Aziatische maatschappijen wel mogelijk is.

Zo komen we die 12 uur reistijd zeker goed door, toch.
Om 06:00 uur plaatselijke tijd (6 uur later dan in Ned.) komen we eindelijk aan op Kuala Lumpur International Airport ofwel KLIA.
Hoewel we gelukkig maar 2:45 uur overstap- en wachttijd hebben zijn er prachtige faciliteiten op dit vliegveld, zoals Airlines Lounges, geldautomaten en overal draadloos internet (WiFi)

Bekijk de digitale plattegrond:KLIA-map 
Volgens ons vluchtschema vertrekken we om 08:50 uur met vlucht MH860 in een Boeing 737-400.
We reizen terug in de tijd en komen na 208 miles op dezelfde tijd 08:50 (5 uur later dan in Ned.) in Medan aan.

Eindbestemming:
Medan Polonia International Airport (MES ligt op 15-30 minuten van het centrum. Toch zal de luchthaven binnenkort worden verplaatst naar Kuala Namu dat is ongeveer 2 uur rijden vanaf het centrum van Medan wanneer het klaar is (juli 2011??). De foto hieronder toont de kaart de huidige indeling van de terminals.
Internationale vluchten verzorgd door: Silk Air, ValuAir, Air Asia, Malaysia Airlines en  Lion Air.
Binnenlandse vluchten door: Garuda Indonesia, Lion Air, Air Asia, Batavia Air, Linus Air, Jatayu Airlines, Sriwijaya Air, Riau Airlines, Mandala Airlines, Merpati, Kartika Airlines.
Vaccinaties, enz.
Je moet bijgewerkte standaard vaccins hebben, waaronder Tuberculose (TB), tyfus en hepatitis A + B. Medische professionals bevelen vaak tbc en malaria aan, maar zal normaal gesproken niet nodig zijn in dit gebied van Sumatra. Doch door diverse GGD’s of aanverwante organisaties wordt het innemen van malariapillen aanbevolen voor ons verblijf bij het Tobameer. Als je het niet zeker weet raadpleeg de dichtstbijzijnde GGD, afd. Reizigerszorg of GezondopReis,en vraag na welk merk/soort pillen het meest geschikt zijn. Sommige malariapillen hebben zeer vervelende tot ernstige bijwerkingen.
Je vaccinaties zullen bij aankomst niet worden gecontroleerd, maar het is voor je eigen veiligheid. Zij kunnen wel controleren of je koorts hebt als gevolg van een bepaalde griep-epidemie (varkens-vogels- of Mexico-). Indien dit wordt geconstateerd kun je bij aankomst in quarantaine geplaatst worden.
Visa bij aankomst
Sinds 2007 kunnen bezoekers/toeristen uit 62 landen, w.o. Nederland, bij aankomst op bepaalde luchthavens/Seaports in Indonesiƫ (w.o. Polonia-Medan, Soekarno-Hatta in Jakarta enNgurah Rai in Bali) zich ter plekke een Visum aanschaffen.
Een Visum-aanvraagformulier wordt je al in het vliegtuig aangereikt. Vul het formulier zorgvuldig en volledig in. Visum bij aankomst wordt afgegeven voor een maximale periode van 30 dagen en kan niet worden verlengd.
De kosten voor een visum bij aankomst is USD 25 voor een verblijf tot 30 (dertig) dagen of
USD 10 voor maximaal 7 (zeven) dagen. Je kunt alleen contant betalen en het is aan te bevelen dit gepast te betalen. (toevallig hebben ze nooit wisselgeld!) En bedenk ook dat je een voor een langs het loket moet. Dus je kunt in het algemeen niet tegelijkertijd betalen voor je vrouw/kinderen.
Douane:
Net voor aankomst in Indonesie moet je een kaartje met persoonsgegevens en je verblijfplaats (adres van Frank en Erna) invullen, waarvan een gedeelte bij de douane in beslag wordt genomen. Bewaar het overige gedeelte goed, deze moet je bij het verlaten van Indonesie afgeven bij de douane. Indien je dit kwijt raakt is het doorgaans moeilijk maar wel mogelijk om bij vertrek op de luchthaven een ander in te vullen.
Daarna is het Selamat Datang di Medan en wordt je op zijn Sumatraans met Horas verwelkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten