donderdag 20 mei 2010

Vertrek Medangangers

Eindelijk is het zover dat alle bevestiging van vluchtwijzigingen alsmede de E-tickets van de Medangangers binnen zijn. Het is nog geen maand meer voordat de huwelijksceremonie in Medan, Sumatra-Indonesie zal plaatsvinden.
Wie mogen Erna & Frank in Medan verwachten?



VERTREK VAN SCHIPHOL Inchecken:
Voor Amsterdam Airport Schiphol wordt in de vakantieperiode (weliswaar nog geen hoogseizoen)  geadviseerd om op tijd naar de luchthaven te komen. Door de grote drukte kunnen de wachttijden langer zijn.
Voor bestemmingen buiten Europa dien je een totale inchecktijd (bagage-douane etc) van 3 uur voor vertrektijd aan te houden.
Incheckbalies
Voor zowel Malaysia Airlines (MH) als Singapore Airlines (SQ) zijn de incheckbalies gelegen in
Vertrek hal 3 balie rij 17 t.m 32
Zelf inchecken
Via de kiosk.
Je kunt gebruik maken van een van de talrijke Self-service check-in kiosken op Schiphol. Self-service check-in is snel, comfortabel en makkelijk. U hoeft minder te wachten en u heeft zelf de controle over de te doorlopen stappen. Dit houdt in dat u zelf incheckt met behulp van machines (kiosken). De kiosken staan vlakbij de incheckbalies
Hoe werkt de check-in kiosk

On-line
Nog gemakkelijker is het inchecken vanuit de luie stoel thuis aan de computer.Je omzeilt de eerste rij aan de kiosken. Thuis print je je instapkaart met de definitieve zitplaats uit die je meeneemt naar het vliegveld waar je meteen doorloopt naar de balie om je bagage in te checken.
Inchecken on-line kan via de website van je luchtvaartmaatschappij.
Voor reizigers met Malaysia Airlines is dat: Online inchecken MH
Voor reizigers met Singapore Airlines is dat: Online inchecken SQ
Bagage:Het toegestane aantal kilogrammen dat je mee mag nemen in een vliegtuig bedraagt 20 kg. Voor duikers wordt door sommige internationale maatschappijen 10 kg extra toegestaan. Dit moet wel vooraf aangevraagd worden.
Handbagage
Je mag niet zomaar alles in je handbagage meenemen als u gaat vliegen. Er gelden binnen de Europese Unie en internationaal namelijk speciale regels voor vloeistoffen en gels. De meeste vloeistoffen mag je alleen in je handbagage meenemen als u ze in een doorzichtige plastic zak doet. Deze zak moet u kunnen sluiten. U kunt deze speciale plastic zak op het vliegveld krijgen. Maar u kunt zo'n zak natuurlijk ook van thuis meenemen.
Check van tevoren wat de EU-regels zijn voor het meenemen van vloeistoffen en gels of scherpe voorwerpen. zie : Wat in uw handbagage? of de consuwijzer
en voor Internationale regels zoals in Kulala Lumpur: Vliegveld KLI
 CONTROLES BIJ VERTREK:
Op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol vinden controles plaats zowel bij vertrek als bij aankomst. Dit hangt af van het land waar je naartoe reist of vandaan komt.
Paspoortcontrole
U checkt in bij de balie van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Of u maakt gebruik van de self-service check-in. Met uw boarding card en paspoort komt u bij de centrale controlepost van de Koninklijke Marechaussee.
Veiligheidscontrole
Voor reizigers die Internationaal reizen vindt de controle van u als passagier en uw handbagage pas plaats bij de gate. Bekijk instructiefimje veilheidscontrole
!! Neem de tijd en de rust om je spullen na dit gedoe weer goed en veilig op te bergen!!
TAKE OFF
Daarna kunnen we eindelijk plaats nemen in een Boeing 747-400 voor de vlucht MH0017


Geplande vertrektijd is12:00 uur en zal ons in 12 uur en 5 minuten over 6.346 mile naar Kuala Lumpur brengen.

                             Zo zien de achterblijvers ons op stijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten