dinsdag 8 juni 2010

Welkom in Medan/ Selamat Datang di Medan

Als het goed is staat in de aankomsthal het bruidspaar klaar om hun gasten te verwelkomen.
De grote groep die op de 16e juni aankomst (gemakshalve de "groep Paatje Papaya" genaamd) zal worden ondergebracht in:
Hotel Pardede International

Een drie sterren hotel met 135 kamers met airconditioning, satelliet kleurentelevisie, 24-uurs roomservice en restaurant met Javaans en Sundanees Eten. Verder Le Cartier, Discotheek/Karaoke bar en een Zwembad, Beauty Salon, Drug Store, Massage, Taxi Service, Barbeque.
Gelegen aan de Jalan Ir. H. Juanda. 14, slechts 3 km van het vliegveld waar we zojuist zijn geland en in het centrum van Medan stad. In de directe omgeving zijn diverse winkels, restauarant en entertainment locaties. Vanuit dit hotel kun je gemakkelijk naar de diverse belangrijke plekken in de stad.
Medan-stad is vanuit de historie ontwikkeld uit en bekend als centrum van de verschillende land-en mijnbouw. Men komt nog steeds de hoofdkantoren van de diverse plantages en ondernemingen in o.a. koffie, cacao, palmolie en rubber tegen.
Medan
Medan betekent Battlefield, een oorlogsslagveld, dat zich hier heeft voorgedaan in de 15e eeuw tussen Aceh en het naburige koninkrijk Deli. Het is nu de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra, een handelsstad, de derde grootste stad van Indonesië (na Jakarta en Surabaya).
Bezienswaardigheden
1. Istana Maimoon: Het paleis van de sultans , ontworpen door een Italiaans architect (1888). Het paleis herinnert aan het Deli Koninkrijk die tot op heden nog steeds wordt bewoond door de afstammeling van de koning. Dit gebouw wordt beschouwd als de meest mooiste architectuur in de stad samen met Mesjid Raya.
2. De Mesjid Raya : ofwel de"Grote Moskee”  De moskee ligt op slechts 200 meter van Maimoon paleis. Mesjid Raya met zijn zwarte koepel is een prachtige architectuur met duidelijke invloed van de westerse stijl. De sultan van Deli is de commissaris van deze moskee. Ook deze Grote Moskee dateert uit 1888

3. Crocodile Farm: waar meer dan 1000 krokodillen in vijvers worden gekweekt De krokodillen-farm ligt aan de noordelijke kant van de stad. De boerderij is een familiebedrijf en eigendom van de lokale bevolking en dagelijks geopend voor bezoekers en wordt tijdens de weekends/feestdagen erg druk bezocht door lokale en buitenlandse bezoekers.

4. Traditionele Markten: Net als de meeste steden in Indonesië heeft Medan ook de traditionele markt. Gelegen in het centrum van de stad. De meeste goederen hebben dan ook allemaal te maken de traditionele levenswijze van de bevolking; zoals keukentjes gereedschappen, materialen dagelijkse koken, kleding, enz. Hier zijn produkten gevonden met een sterk etnisch karakter en die je niet zult terugvinden op de moderne markt.
5.  Winkelen: Medan biedt een complete verzameling van lokale en geïmporteerde producten en zelfs in licentie gegeven merken voor de lokale productie.
Bijvoorbeeld langs de Jalan Achmat Yani. De prijzen zijn laag, Je vindt hier diverse antiek geweven producten, Nederlandse pottenbakken, houtsnijwerk, muziekinstrumenten, kleding, schoenen, sieraden, elektrische huishoudtoestellen, cosmetica en zoveel anders.
6. Uit eten in de stad: Niet alleen omdat Medan een verzamelplek is van internationale toeristen en zakelijke reizen, maar de verscheidenheid aan gerechten en smaken vindt haar oorsprong vooral in de historie van de stad. Het wordt sterk beïnvloed door de inwoners van de stad, uit het Maleis traditie, typische West-Sumatra keukens bekend als Padang en/of Minang voedsel. Maar ook Chinees Japanse en Europese keukens kan je hier vinden. Enkele plaatsen voor een goede maaltijd zijn bevoorbeeld Taman Sri Deli (overkant van Mesjid Raya), Tip Top restaurant aan de Jalan Achmat Yani(populair bij buitenlanders). De meest authentieke gerechten Sumatra, zoals Minang voedsel vindt je in Restaurant Agung, Jalan Pemuda en Rumah Makan Familie op Jalan Sisingamangaraja.
Veel informatie is ook te halen op de website van de stad Medan  en de te downloaden stadsgids.


 AANVULLENDE INFORMATIE:
Invoer richtlijnen:
Douane staat bij binnenkomst een maximum toe van een liter alcoholhoudende drank, 200 sigaretten, 50 sigaren of 100 gram tabak en een aannemelijke hoeveelheid aan parfum per volwassene.
Camera's, videocamera's, draagbare radio's, cassetterecorders, verrekijkers en voor sportartikelen, zijn toegelaten, op voorwaarde dat ze weer worden teruggenomen bij vertrek, en moet daarom worden aangegeven als gebruiksartikel.
Verboden zaken zijn wapens, verdovende middelen, drugs, pornografie, zenders/ontvangers en draadloze telefoons. Vooraf opgenomen films, videobanden, tapes en laserschijven worden gecontroleerd.
Gezondheid op reis
Algemeen: Inentingen indonesië
In het bijzonder: Malaria 
Faciliteiten in het vliegtuig: Seatplan,Games&films

SeeYou
Paatje Papaya

Geen opmerkingen:

Een reactie posten