vrijdag 17 september 2010

Vertrek naar Medan

Reisverslag Paatje Papaya, deel 1
Dinsdag, 15 juni 2010
Vertrek om 5:55 uur met de trein vanuit Geleen. Kort van te voren heeft Iron zich bij ons gevoegd na een slapeloze nacht elders. Overstappen in Sittard en Eindhoven, waar we Dav(E)ric en Petra oppikken. Daarna in één ruk naar Schiphol, waar we om 08:45 zonder enig oponthoud aan komen.
Bij de incheckbalie treffen we John, Janet, Cos en Monique al aan. Ondanks dat wij vanaf de eigen PC al 2 dagen van te voren on-line hadden ingecheckt (inclusief de omzetting van een enkele zitplaats) moest de hele exercitie helemaal opnieuw omdat blijkbaar het tweede gedeelde van de vlucht (Kuala Lumpur – Medan) niet meegenomen was op de uiteindelijke vliegtickets. In de vertrekhal komen we verder alle andere medereizigers/bruiloftsgasten tegen.
Nog snel wat US-dollars gewisseld om de visum bij aankomst in Indonesië contant te betalen. Na een nogal overmatig aandoende veiligheidscontrole bij de Gate kunnen we eindelijk het vliegtuig instappen om rond 12:15 uur het luchtruim kiezen.De verzorging van Malaysian Airlines tijdens de vlucht is uitstekend.
Naast de voortreffelijke maaltijden kun je jezelf vermaken via je persoonlijke beeldscherm met een grote hoeveelheid aan films, muziek, TV- en radiozenders. Verder heb je een 70-tal games ter beschikking. Je vergat bijna te slapen.
Ongeveer 12 uur later (in Nederland middernacht maar plaatselijk tijd 06:00 uur) komen we in Kuala Lumpur aan. Door het vroege uur is er maar weinig te doen op het nieuwe en zeer modern uitziende vliegveld. Vele winkels en restaurantjes (behalve Starbuck en Burgerking) zijn nog dicht. Een te bezoeken miniatuur-jungletuin was niet meer dan een tropisch zwembad van Center Parcs.
 Zodat de meesten al zeer vroegtijdig met een shuttle-treintje naar de vertrekhal gaan. Daar is helemaal niets te doen of te verkrijgen en zal dus in ledigheid de bijna 3 uur wachttijd worden doorgebracht. De ligstoelen zijn wel heerlijk om het slaapkort wat in te halen.

Kort voor vertrek worden we nog naar een geheel andere gate gedirigeerd. Dus het is nog haasten om tijdig gecontroleerd (overigens minimaal) te worden en in te stappen.
De een uur durende vlucht naar Medan wordt voornamelijk doorgebracht met het invullen van de visumaanvraag en de douane-aangifteformulieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten